• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

סקר חובה האם הינך לובש פתיל תכלת

האם הינך לובש פתיל תכלת

  • אני מתנגד ולא לובש

    קולות: 26 23.4%
  • איני מתנגד אך לא לובש כי גדו''י לא לבשו

    קולות: 62 55.9%
  • אני לובש בצינעא בטלית קטן

    קולות: 9 8.1%
  • אני לובש בפהרסיא בין בטלית קטן ובין טלית גדול

    קולות: 14 12.6%

  • סה"כ בוחרים
    111
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
מדברים על יסוד היסודות של התורה ואתה מכניס ראש קטן כל פעם לסוגיית האק"ק,
מנסים להסביר לך שדעתם של גדו"י רחבה קצת יותר משלנו.
לילה טוב, פרשתי למנוחה.
אצלך זה יסוד היסודות.
אצלי רצון הבורא הוא יסוד היסודות.
תלין בטוב
 
לא ברור למה, אבל יותר מדאי אנשים מבלבלים בין רוז'ין לראדזין.
גם באותו קטע שהושתל בילקו"י למרן שליט"א נדפס לפני כן בטעות 'רוז'ין' 2 פעמים,
וזה עצמו חיזק אצלי את ההבנה שכל הנושא של התכלת הושתל שם בידיים [אכ]זר[י]ות.
הראש"ל לא היה נופל בזה, לבלבל בין 'רוז'ין' ל'ראדזין'.
גם בתשובה בשות הרשל כתוב רוזי'ן כך שזה רק ראיה שהרב יצחק כתב זאת
 
וכבר השיב על דבריו בטוטו"ד בקונטרס תכלתא דפזלון...
דוקא יש לו שם ראיות טובות, וכן העלה בספר תועפות ראם על היראים, ובספר שבע חכמות שקדמו לו, והגר"מ שטרנבוך הסכים עמו.
ומי אתה שתתלוצץ בדברי דמגוגיה אחר שהסכימו עמו גדו"י.
 
גם שם ישנה אמירה כללית ביותר, ומביא כן בשם החזו"א ז''ל, וא"כ אינו ענין לאק"ק, שלא נתפרסם בזמן חזו"א.
הרב הפשוט מסתבר שגם בבחירות אינך מצביע אם לא טוב לך
כי הרי למדת את הסוגיא היטב והחלטת לא כגדו"י
הבן והקשב גדו''י יש להם את השכל הישר והטוב ביותר ומי שהולך כמוהם לא מפסיד
 
הרב הפשוט מסתבר שגם בבחירות אינך מצביע אם לא טוב לך
כי הרי למדת את הסוגיא היטב והחלטת לא כגדו"י
הבן והקשב גדו''י יש להם את השכל הישר והטוב ביותר ומי שהולך כמוהם לא מפסיד
מעניין מהו משקלו של "מסתברא" אחד של הגאון @ר' דוד ...
 
הקב"ה שאומר לך ונתתם על ציצית הכנף פתיל תכלת. [רק לאחר שאתה יודע בבירור שאין כזה צד אתה לא צריך להטיל תכלת, ואף אסור לך ואתה מחויב להתנגד].
הפירוש הזה דחה אותו הגר"ח מבריסק מכל וכל שאין חיוב לקיים מצוה בספק רק שאם תעשה את המצווה תקיים אותה עכשיו בוודאות כמו ספק בירך ברכת המזון משא"כ הכא דלעולם אפי' ישים תכלת ישאר הדבר בגדר ספק. ודפח"ח
 
אגב אני חושב שלא צריך הסברים יותר מדיי למה לא ללבוש היום תכלת.
מצוה של התכלת כיון שאין ביד שום אדם להגיע בנושא התכלת לאמת ברורה שאין לה שום צל של ספק הרי היא כמו כל הספיקות שאמרו חז"ל עד שיבוא אליהו, ורק באליהו שכתוב בו "תורת אמת היתה בפיהו" רק הוא יכול לומר מה התכלת האמיתית שמסורה לו ממשה רבינו, וזה דעת רוב מניין ובניין גדולי ישראל, ורק מעטים מחכמי הדור שלנו לובשים תכלת עושים את זה בתורת חומרא שמחמירים על עצמם. וזהו.
 
הפירוש הזה דחה אותו הגר"ח מבריסק מכל וכל שאין חיוב לקיים מצוה בספק רק שאם תעשה את המצווה תקיים אותה עכשיו בוודאות כמו ספק בירך ברכת המזון משא"כ הכא דלעולם אפי' ישים תכלת ישאר הדבר בגדר ספק. ודפח"ח
אינו ממנו, אלא מיוחס לאביו הבית הלוי.
היסוד הזה אינו פשוט ומוסכם כל כך.
 
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון