שלמה בן דוד הכהן
Member
בלה''מלא ברור למה, אבל יותר מדאי אנשים מבלבלים בין רוז'ין לראדזין.
אבל דוקא מאוד ברור למה כן מתבלבלים
בלה''מלא ברור למה, אבל יותר מדאי אנשים מבלבלים בין רוז'ין לראדזין.
אל תשכח שאתה בפורום מורשת מרן הרב עובדיה, לא במורשת ה"חכם"!!!אני מנסה להבין רגע משהו, באופן כללי לגבי הפורום שלנו.
'פורום' הוא מקום להחלפת דעות.
כל שאלה שהובא לה ציטוט מחכם עובדיה או מרבי יצחק נסתיימה הרשות לדון בה?
אז למה נקרא שמו 'פורום'?
אני רק שאלה.
?!אל תשכח שאתה בפורום מורשת מרן הרב עובדיה, לא במורשת ה"חכם"!!!
כתבת חכם עובדיה.
זהו דבר משונה כי אם אתה שם בפהרסיא מדוע לא תשים בט"קבלה''מ
היה לך להוסיף בסקר
מי שנותן תכלת בטלית הגדול ולא הקטן (וכך דרכי)
אתה כנראה בן ישיבה [קטנה?], ונולדת לדור שלא יודע כמה הערצה מונחת בצמד המילים 'חכם עובדיה'.כתבת חכם עובדיה.
אמת בדבריךאתה כנראה בחור בישיבה קטנה, ונולדת לדור שלא יודע כמה הערצה מונחת בצמד המילים 'חכם עובדיה'.
אם ה'מרן' חשוב לך וזה מה שעושה לך את זה - יהי לך אשר לך.
כתבת חכם עובדיה.
אתה כנראה בחור בישיבה קטנה, ונולדת לדור שלא יודע כמה הערצה מונחת בצמד המילים 'חכם עובדיה'.
אם ה'מרן' חשוב לך וזה מה שעושה לך את זה - יהי לך אשר לך.
הזקן שבחבורה, ר' @יצחק משען, אולי תסביר להם?אמת בדבריך
רק נהגו לכנות את הרב עובדיה בתואר מרן
זו הפעם הראשונה ומסתמא גם האחרונה שאני נכנס לשרשור הזה, גם קימחא טחינא וגם דעתי ידועה על הסקרים, כך שאין לי ענין לנסות אפי' לראות על מה הדיון שאני נדרש להביע בו דעתי.הזקן שבחבורה, ר' @יצחק משען, אולי תסביר להם?
יש כאן נושא צדדי שלא קשור בכלל לתכלת.זו הפעם הראשונה ומסתמא גם האחרונה שאני נכנס לשרשור הזה, גם קימחא טחינא וגם דעתי ידועה על הסקרים, כך שאין לי ענין לנסות אפי' לראות על מה הדיון שאני נדרש להביע בו דעתי.
הוא נסתר משו''ע מפורש בהלכות שופרמדוע אינו מוסכם?
מרן הראשל"צ פסק אותו בשו"ת הראשל"צ
אשמח שתחפש ליהוא נסתר משו''ע מפורש בהלכות שופר
אני צריך להיזכר בו
אז למה גדו"י היום לא לובשים?כל מי שלמד את הסוגיא כמו שצריך מרישא לגמירא יוצא שלפי מה שאנחנו רואים היום זה בדיוק זה,
ומה שטוענים שגדו"י לא לבשו אין זה טענה משום שאז זה עדיין לא התברר ולא היה אז את המידע שאנחנו יודעים היום שהתגלה ב15-20 שנים האחרונות.
יש לא מעטים שמטילים כהרמב"ם, חוט אחד מתוך השמונה, שזה בעצם חצי חוט.ואפילו להרמב"ם לא יוצאים יד"ח במה שעושים היום שהרי מבואר בדברים שלוקח אחד מהשמונה (הכפולים) וצובעו בתכלת ויוצא שרק חצי פתיל מהארבעה הוא תכלת.
ושלשתם שלא כדעת מרן בב"י.יש לא מעטים שמטילים כהרמב"ם, חוט אחד מתוך השמונה, שזה בעצם חצי חוט.
תיכנס לחנות של תשמישי קדושה, ותראה שיש 3 סוגי תכלת: רמב"ם [חצי חוט] ראב"ד [חוט שלם] ותוספות [שנים מתוך ארבע]
אין כזה בית יוסףשאלה:
למה מי שמאמין בתכלת לא שם 16 פתילים, ארבע לבן וארבע תכלת כפולים, כמו שמבואר בב"י סי' י"א (ס"ק יב(ב))?
ואפילו להרמב"ם לא יוצאים יד"ח במה שעושים היום שהרי מבואר בדברים שלוקח אחד מהשמונה (הכפולים) וצובעו בתכלת ויוצא שרק חצי פתיל מהארבעה הוא תכלת.
יוצא שלא עושים כמו הכרעת הב"י (וגם, זה יהיה בעיה של בל תוסיף אם זה אינו תכלת), ואפי' כמו הרמב"ם לא עושים.