בחזון עובדיה חנוכה עמ' רצו.2. יש מקורות בספרים שכבר יצאו לאור?
ילקו"י חנוכה עמ' קט"ז. (ואולי כבר לפני כן מעמ' קי"א).אפשר בבקשה לקבל מקורות ודוגמאות מספרי מרן שליט"א, בקשר לאיסור עניית אמן על ברכה שלדעתו אסור לברך?
2. יש מקורות בספרים שכבר יצאו לאור?
וכן עין יצחק ח"ב עמ' תקגילקו"י חנוכה עמ' קט"ז.
ילקו"י פורים עמ' תל"ח ואילך.
ילקו"י פסח כרך ג' עמ' תתכ"ו.
ילקו"י ספיה"ע עמ' תשכ"ט.
וכן פסח רלובחזון עובדיה חנוכה עמ' רצו.
ובעוד מקומות (וכפי שצויין כאן), אך לא ציינתי למקומות אלו, כיון שהשואל שאל על מקומות בספרי מרן שליט"א.וכן פסח רלו
למישהו יש תשובה?יישר כח לכולם על המקורות.
וראיתי בילקו"י סימן נ"א הלכה ל"ד שאפשר לענות אמן על ברכת אשכנזיה על פסוקי דזמרא וברכות ק"ש, מטעם ספק ספיקא שמא הלכה כדעת הפוסקים שאין דין ברכה לבטלה בברכות השבח. וכ"כ בעין יצחק ח"ב עמ' תק"ג בהערה ד"ה 'וכיוצא בזה יש לדון', בקשר לברכת אשר יצר.
ואם כן, מדוע לא צירף ספק זה לספק ספיקא, כך שניתן יהיה לענות אמן אחר ברכות השבח: ברכה אחרונה על המגילה כשאין עשרה, שהחיינו על ברכת אשכנזי על המגילה ביום, ברכת אשכנזי על נרות ההידור בחנוכה (שעשה נסים ושהחיינו)?
ילקו"י ח"ג עמ' קכטאפשר בבקשה לקבל מקורות ודוגמאות מספרי מרן שליט"א, בקשר לאיסור עניית אמן על ברכה שלדעתו אסור לברך?
אין ס"ס כי אין חזקת חיוב על הברכה זה רק מנהג, שלא מיסודם של גדולי הדורואם כן, מדוע לא צירף ספק זה לספק ספיקא, כך שניתן יהיה לענות אמן אחר ברכות השבח: ברכה אחרונה על המגילה כשאין עשרה, שהחיינו על ברכת אשכנזי על המגילה ביום,
עיין בילק"י חנוכה שנשאר באמת בצ"ע אם יענהברכת אשכנזי על נרות ההידור בחנוכה (שעשה נסים ושהחיינו)?
ילקו"י ח"ג עמ' קכט
והצג קובץ מצורף 33917
אין ס"ס כי אין חזקת חיוב על הברכה זה רק מנהג, שלא מיסודם של גדולי הדור
עיין בילק"י חנוכה שנשאר באמת בצ"ע אם יענה
הצג קובץ מצורף 33918
סימן קכד דיני חזרת הש"ץ ועניית אמןילקו"י ח"ג - על מה מדובר?
הרב כתב: "ובכל הנ"ל לא יענה אמן", וכ"כ בהמשך: "ולפ"ז בכל הדוגמאות הנ"ל אין לספרדי לענות אמן" [מלבד אות ג' ו- ט"ו שיש ס"ס. ע"ש בהערה].ילקו"י ח"ג עמ' קכט
והצג קובץ מצורף 33917
אין ס"ס כי אין חזקת חיוב על הברכה זה רק מנהג, שלא מיסודם של גדולי הדור
עיין בילק"י חנוכה שנשאר באמת בצ"ע אם יענה
הצג קובץ מצורף 33918
לדעתי הצנועה, מהדוגמאות שהביאו פה ממו"ר שליט"א, לא נראה כדבריך - שכללו של רדב''ז יועיל לעניין עניית אמן.היה מעשה בבעל בית שלמד חברותא עם אברך אשכנזי. הרב של הבעל בית אמר לו שלא יענה לו אמן על התפילין כיון שעשויות כסברת הט''ז. אמר לו האשכנזי אם כך תענה לי אמן על ברכת התפילן של ראש כי בראש ודאי שאין בעיה עם התפילין של הט''ז. והבעל בית נחרד וכי אני יענה על ברכת תפילין של ראש!!!
שלחתי שישאלו את אותו רב, מה הוא יאמר אם יש אשכנזי שאין לו כסף לקנות תפילין ואם יהיה לו כסף הוא יקנה תפילין של הט''ז האם מותר לי לתרום לו כסף לתפילין. הרי פשוט לכל בר דעת שהוא יוצא ידי חובת תפילין בתפילין כפי הוראת רבותיו אם כן מה הנושא על הברכה. כלומר זה פשוט שבמקום שהברכה היא על המצוה ובמצוה מכריעים כהוראות רבותיו דודאי חייב לברך. בקיצור כללו של רדב''ז ודאי יועיל לעניין עניית אמן. כמדומה שהדברים פשוטים אבל לא לאותו רב הנזכר.
תשמע פהאין הכי נמי אבל הפרדוקס הוא פרדוקס וצריך לשאול את מרן מה תהיה התייחסות לפרדוקס הזה
זה לא כזה ברור שתפילין לפי הט''ז לא יוצאים זה דעת החיד''א ויש חולקים גם כלפי ספרדיםהיה מעשה בבעל בית שלמד חברותא עם אברך אשכנזי. הרב של הבעל בית אמר לו שלא יענה לו אמן על התפילין כיון שעשויות כסברת הט''ז. אמר לו האשכנזי אם כך תענה לי אמן על ברכת התפילן של ראש כי בראש ודאי שאין בעיה עם התפילין של הט''ז. והבעל בית נחרד וכי אני יענה על ברכת תפילין של ראש!!!
שלחתי שישאלו את אותו רב, מה הוא יאמר אם יש אשכנזי שאין לו כסף לקנות תפילין ואם יהיה לו כסף הוא יקנה תפילין של הט''ז האם מותר לי לתרום לו כסף לתפילין. הרי פשוט לכל בר דעת שהוא יוצא ידי חובת תפילין בתפילין כפי הוראת רבותיו אם כן מה הנושא על הברכה. כלומר זה פשוט שבמקום שהברכה היא על המצוה ובמצוה מכריעים כהוראות רבותיו דודאי חייב לברך. בקיצור כללו של רדב''ז ודאי יועיל לעניין עניית אמן. כמדומה שהדברים פשוטים אבל לא לאותו רב הנזכר.
זו דעת הראשל"צ שליט"א כדלעיל.זה לא כזה ברור שתפילין לפי הט''ז לא יוצאים זה דעת החיד''א ויש חולקים גם כלפי ספרדים