ראובן יוסף מיארה
Well-known member
אתמול הורה לנו מרן הראש"ל לסמוך לכתחילה לאכול פפושדו. וגם שנה שעברה הוסיף לנו שהוא אפילו לבני תורה, ואטו אנן עדיפי ממרן זיע"א. [ודלא כמ"ש בשמו הרב הליכות מועד]
איני מבין. זה שהרב נקי הלך ובדק בחודש שבט תש"פ זה לא מספיק? אתה טוען שהשתנה משהו בשנתיים האחרונות?קום הרב הגדול מעוז ומגדול פטיש הימיני ויאמר בקולו השנה תשפ"ב ביקרתי במפעל שלהם וראיתי כי הכל עשו יפה בתכלית ההידור ללא שום פקפוק וגם אני!!!!!!!!!! אוכל מהם בחג הפסח גופא ואף יראה זאת בסרטון כדרך הדור האחרון למען הסר לזות שפתיים.. מה כל כך מסובך לעשות כדבר הזה?? למה צריכים כל הציבור (וכמו שאנו עושים פה...) להתפלסף ולומר הרב עובדיה התיר וזה אומר אסר, אחד אומר אף אכל.. ובקיצור אין לדבר הזה סוף.
בלי קשר לנושא, אבל בשנתיים יכול להשתנות הרבה דבריםבשנתיים האחרונות
אה"נ, וכך היתה שאלתי אם זו הטענה, שהרי אותו משגיח נשאר וכו'בלי קשר לנושא, אבל בשנתיים יכול להשתנות הרבה דברים
הורה שאפ"המה עם מצות שמורה? הרי זה לא נעשה ממצות שמורה, ומי שמקפיד במצות לקנות דוקא שמורה, כן יש לו לכאורה להקפיד לא לאכול פפושדו.
ז"ל מרן הראשל"צ שליט"א בשיעורו האחרון (כפי שנכתב בעלון):מה עם מצות שמורה? הרי זה לא נעשה ממצות שמורה, ומי שמקפיד במצות לקנות דוקא שמורה, כן יש לו לכאורה להקפיד לא לאכול פפושדו.
הורה שאפ"ה
??ומי שמחמיר במצה שמורה, יחמיר גם במצה עשירה,
השאלה הגדולה היא חומרי ההתפחה, ועל זה לא יעזור ביקור במפעל. ספק דאוריתא תמיד ישאר, כיון שאין בכח אף חכם בזמננו להכריע בשאלות כאלו שלא נידונו מזמן חז"ל והלאה מהו גדר ההחמצה, ומה עושה חומר פלוני על כל מרכיביו הכימיים, וכל כימאי אומר משהו אחר לפי הבנתו [שאינה מחייבת כלל שזו ההבנה בחז"ל].הרב אושרי אזולאי ביקר השנה במפעל
יש מישהו מבאי ביתו של מרן זיע"א שגר כיום במגדל העמק, ואנו לא ידענו?!חבל שאתה מאלץ אותי לספר את האמת מה שקרה בפגישה של רבינו עובדיה עם בנו [וזה לא היה לפני פטירתו, כי אז הם דנו רק על ההסיבה]
אני מציע לך לשתוק כי אני זוכר בבירור את מה שאירע, רבינו ישב מוטה על הספה וכשבנו אמר לו שיש בעוגיות האלה חמץ רבינו קם מהספה בכעס ואמר לו שיצא מיד מהבית ולא רצה לשמוע אותו יותר בענין הזה!
ואני אישית הייתי בביתו של רבינו בניחום אבלים על חכם יעקב ושמעתי מה ששמעתי דברים כהווייתם, אלא שאחרי מות קדושים אמור.
יש לי הסרטה של מרן מדבר בזה בתקיפות, ובחריפות נגד החולקים ("כל הפוסל במומו פוסל" וכד').אני זוכר בבירור שיש הקלטה של רבינו עובדיה נגד מי שהוציא לעז על העוגיות האלה [איני זוכר אם זה נגד חכם יעקב או חכם בקשי] ובה הוא מדבר בתוקף גדול בענין זה. כעת מצאתי רק הקלטה שהוא מדבר נגד מישהו אחר חילוני שהוציא לעז על העוגיות.
אתה בוודאי מתכוון למה שהובא פה:יש לי הסרטה של מרן מדבר בזה בתקיפות, ובחריפות נגד החולקים ("כל הפוסל במומו פוסל" וכד').
איך מעלים?
צרף קבצים...יש לי הסרטה של מרן מדבר בזה בתקיפות, ובחריפות נגד החולקים ("כל הפוסל במומו פוסל" וכד').
איך מעלים?
מה הועילו חכמים בהעלתם??אתה בוודאי מתכוון למה שהובא פה:
מרן זצוקל - אין לשמוע למפקפקים על פפושדו.mp4![]()
תלחץ על השם של הקובץ. זה קישור שכבר הועלה כאןמה הועילו חכמים בהעלתם??
לא ניתן לפתוח את הקובץ שהעלית...
בלי להמעיט מכבוד הרב נקי, אני רוצה לשמוע את מרן הרב הראש"ל אומר שהוא ביקר במפעל השנה והוא מותר גמור ללא כל חשש ואין מקום להחמיר ואף הוא וב"ב אוכלים מזה בפסח.איני מבין. זה שהרב נקי הלך ובדק בחודש שבט תש"פ זה לא מספיק? אתה טוען שהשתנה משהו בשנתיים האחרונות?
אני מבין שבשר אתה לא אוכל, כי מרן הראשל"צ לא אמר שהוא בכבודו ובעצמו ביקר השנה במפעל של כשרות כזו או אחרת, והוא ובני ביתו אוכלים כשרות זו. אא"כ אתה שוחט בעצמך...בלי להמעיט מכבוד הרב נקי, אני רוצה לשמוע את מרן הרב הראש"ל אומר שהוא ביקר במפעל השנה והוא מותר גמור ללא כל חשש ואין מקום להחמיר ואף הוא וב"ב אוכלים מזה בפסח.