אני לא יודע מי הכותבים בתשובות שהביא ר' בנימין אבל להלכה פוסקים שצריך שלוש תנאים, שינוי בשם, מראה וטעם כמו פירות הדר
זה שייך לניד"ד?אני לא יודע מי הכותבים בתשובות שהביא ר' בנימין אבל להלכה פוסקים שצריך שלוש תנאים, שינוי בשם, מראה וטעם כמו פירות הדר
ברור שכן!שני פירות שדומים זה לזה ואין להם את שלושת התנאים הנ"ל לא מברכים שהחיינו
ואותו פרי ממש שקיים כל השנה, אם טעמו יותר טוב מברכים?
התבלבלתי לגמרי.אמנם בקיץ שמגיע לשוק התפוז כתום עסיסי וטעים לב כולם מתמלא שמחה. 1. כי הגיעו תפוזים. 2.כי התפוזים "ממלאי המקום" עזבו את השוק. (היום שאלתי יותר מ12 אברכים בכולל כולם פה אחד אמרו שלקנות תפוזים בקיץ זה בל תשחית על הכסף, כמו אבטיח בחורף).
צ"ל "אמנם בחורף".התבלבלתי לגמרי.
מתי מגיעים לשוק תפוזים עסיסיים?
מתי לקנות תפוזים מתי לא?
לא כולם חושבים כך, ולכן לא ברור לי שאפשר לברך בכזאת קלותגרוע וכמעט שלא נאכל ועל כן כמעט שלא נמכר, וממש אין שום שמחה בראותינו תפוזים גרועים אלה, (אדרבה, יש עצב "איך נפלו תפוזים").
מחילה צודק, תיקנתי.התבלבלתי לגמרי.
מתי מגיעים לשוק תפוזים עסיסיים?
מתי לקנות תפוזים מתי לא?
זה כבר משהו אחר. אבל בכל מקרה זה לא קשור לעניין עם ג' התנאים שהבאת ואינו דומה כלל וכלל.לא כולם חושבים כך, ולכן לא ברור לי שאפשר לברך בכזאת קלות
קונה הרבה לסחיטה וזה ממש טעים. ב"ה וב"ש.מחילה צודק, תיקנתי.
אוי ואבוי לי רק שלא תקנה תפוזים בקיץ בגללי...
לכאורה אותו דבר.היום מישהו שאל אותי מה הדין לגבי אננס.
הוא לא אוכל כלל אננס מיובא מחו"ל אלא רק אננס שגדל בארץ, וממילא יש לו אפשרות לאכול רק בקיץ.
השאלה אם בפעם הראשונה שאוכל באותה עונה, צריך לברך שהחיינו, או מכיון שקיים כל השנה (פרי אחר, מיובא, ופחות טעים) הוא אינו יכול לברך שהחיינו.
לכאו' הנידון דומה למה שנכתב לעיל לגבי תפוזים, לא כן?
כאן הפירות ניכרים, שכן מחו"ל אין את העלים למעלה.ראה כאן
כאן הפירות ניכרים, שכן מחו"ל אין את העלים למעלה.
לולא דמסתפינא הייתי אומר שהשינוי מראה כאן הוא רק רווחא דמילתא, או אגב נקטיה היות ובד"כ כשהם גרועים הטעמם הם גם שונים במראיהם, שכן לעניין השמחה בעניין זה הטעם הוא הקובע. וכמו שמברכים על אבטיח, אף שאבטיחי החורף נראים די אותו דבר.ראה כאן