• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

הדלקת נרות חנוכה למתארח בשבת ולא ישן בבית

יוסף דהן

Well-known member
מחר בחמישי אני נוסע לחמי עד מוצאי שבת
האם אני צריך להדליק נרות בבית או לא
הרי צד אחד אני לא ישן בביתי.
מצד שני אם אני נשאר חצי שעה קיימתי המצוה ודי?

האם מישהו יודע תשובה?
 
הדברים מפורשים בתשובת מרן הראשל"צ שליט"א (הודפס בילקו"י חנוכה תש"פ במילואים עמ' תתיז) שמי שנמצא בזמן הדלקת נרות בביתו, אף שבדעתו ללון במקום אחר ידליק ויברך בביתו שהוא עיקר מקום החיוב, ושונה ממקרה הפוך שבזמן ההדלקה נמצא אצל חמיו ואח"כ חוזר ללון בביתו דמפורש בחזו"ע דמקום הלינה קובע, ע"ש טעמו.
 
 
חזור
חלק עליון