• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם מרן זיע"א היה רוצה שתלמידיו יחלקו עליו?

אני שוב פעם פונה לפותח הדיון ושואל מה הפירוש של השאלה ''האם מרן רוצה שיחלקו עליו'' אין מושג כזה ללמוד תורה לכתוב תשובה בהלכה כדי לחלוק ויש לי רצון שתחלוק עלי זה טעות ושיבוש ללמוד כך צריך ללמוד וכמה שיותר להין את דברי הרב שכתב הלכה ואם ריק הוא מכם ...... ואחרי שלמדתי טוב אז כשאין ברירה ויצא לי הבנה אחרת אין איסור לחלוק הרב הוא מאחרונים ולא מהראשונים שאסור לחלוק
מחילה אבל באמת לא זכיתי להבין מה כל הדיון כאן
אף אחד לא אמר שמרן הוא ראשון ואסור לחלוק עליו
ומאידך אף אחד לא אמר שיש רצון לחפש לחלוק על מרן בכח

לדעתי השאלה היא האם מרן רוצה שילמדו היטב את דברי?
והתשובה היא כן.
ומי שלמד טוב ואח"כ יש לו שאלות מה הבעיה בזה?
מרן זיע"א למד בן איש חי כל ימיו וכתב ספר השגות ח' חלקים האם זה פגיעה בבא"ח. לא.
הבא"ח שמח שהוגים בדבריו ושפתותיו דובבות כל היום.
כמובן שזה נעשה לשם שמיים ולא לקנטר.
ואדרבה יעודדו את הרבים להעמיק חקר בתורתו וכך תרבה הדעת.

אני שוב פעם פונה לפותח הדיון ושואל מה הפירוש של השאלה ''האם מרן רוצה שיחלקו עליו''
באופן שתלמידו למד סוגיא היטב ויצא לו אחרת ממרן,
האם מרן היה אומר שבכ"ז יפסוק כמותו, או שהיה אומר לו לחלוק.

במחילתך אסור לומר דברים כאלה, שהם פטומי מיליה בעלמא, גיבוב של שטויות במיץ.
לדבריך היה מספיק למרן להוציא ספר קיצור הלכות בכל הנושאים וזהו. ולהקים משטר שאף אחד לא יעבור על דבריו...
מי כמוהו הקיא דם על ההלכה שתהיה מדויקת ומדוקדקת ומחושבת, מפי ספרים וסופרים עד אין קץ, עשרות עשרות שנים של עמל על כל הלכה והלכה, בלתי נתפס. מי כמוהו האריך הרחיב לבסס ולנמק כל הלכה, וכל זה כדי שתבוא ותגיד שרק כתב הלכות כי רצה לאחד את העם סביב הלכותיו, שלא יתקלקלו ויעזבו את היהדות, ולא באמת נחת לפסוק פסקי אמת לבעלי תורה ויראה!!!!
על מה אתה מדבר, על מי אתה מוציא לעז.
כבר ראיתי אנשים שמוצאים דברים מהקשרם אבל כזה עוד לא היה.
"לדבריך היה מספיק למרן להוציא ספר קיצור הלכות בכל הנושאים וזהו. ולהקים משטר שאף אחד לא יעבור על דבריו..."
בברכה

חזור
חלק עליון