• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

זעזוע בתוכנת אוצר החוכמה

אני חושב שדוקא אנו בזמננו, שכולם יודעים את מעלתו של מרן זיע"א שלא היה כמותו בתורה ובזיכוי הרבים והרמת קרן התורה והפוסק הגדול ביותר שאין מי שלומדים בספריו יותר ממרן זי"ע יום יום.
דוקא היום אות הקלון היא על צווארם ועל לשונם של אותם לבלרים שכולם יודעים שלא מיניה ולא מקצתיה. אל לנו להתרגש.

זה כמו שנפתח היום את עיתוני היתד של אז שטינפו וכתבו נגד ונגד ועל ההשקפה הפסולה וכו' וכו' והיום הם עצמם צוחקים על עצמם ועל כל השטויות שהם כתבו אז, (אין לכם מושג מה הם לא כתבו על מרן ועל "המפד"ל הספרדית" כלשונם, כל יום הכותרות היו "זעזוע ותדהמה בציבור החרדי" מתנועת ש"ס) כאשר הם רואים את המהפכה של מרן ורבבות של בני תורה ספרדים שקיימים בזכותו והולכים לאורו.

לדעתי שאוצר החכמה לא יסירו את זה, כי חשוב שיראו כולם שאין להתרגש מכל מיני עיתונאים ולבלרים המביעים דעתם הזולה נגד גדולי ישראל.

חברים תחשבו בהיגיון, אם אני ידע שהם מוחקים דברים אני לא יקנה את התוכנה!
נכון שהדברים כואבים לך ולנו שיש כאלה אנשים משוגעים בעולם
אבל מחר יבוא אדם שיכאב לו למה מרן כתב בתוקף נגד פלוני ונגד המזרחניקים ונגד כל מיני רבני רדיו שהתלמידים שלהם גם יבקשו בתוקף שימחקו את מה שכתבו נגדם
ואז לא יהיה לדבר סוף
מה הקשר, זה ממש לא דומה. הם לא מדברים על "עוד רב", אלא על גדול הדורות מרן זיע"א!!!

[אין כוונתי שהרבנים שציינת הם עוד רב, ח"ו. אלא התכוונתי שאין מה להשוות רבנים צעירים וכדו' למרן גדול הדורות זיע"א.
אני שמעתי בחודש האחרון את מרן שליט"א (באחד הכינוסים הפנימיים) שאמר (ואני מקווה שאני מצטט אותו בדיוק) שמרן הרב עובדיה עקף ממזמן את כל הרבנים של הדור האחרון. והוא לא מפחד לומר זאת. כך שמעתי ממנו]

ועל "המפד"ל הספרדית" כלשונם, כל יום הכותרות היו "זעזוע ותדהמה בציבור החרדי" מתנועת ש"ס)
הדבר ברור שתנועת ש"ס השתנתה בהרבה מאז להיום...
דוגמא אחת - השדרן ברדיו - שמרן חכם שלום ע"ה, מייד כשהתחיל לכהן כראש המועצת - ביקש להוציא מחברותו במפלגה...

חברים תחשבו בהיגיון, אם אני ידע שהם מוחקים דברים אני לא יקנה את התוכנה!
נכון שהדברים כואבים לך ולנו שיש כאלה אנשים משוגעים בעולם
אבל מחר יבוא אדם שיכאב לו למה מרן כתב בתוקף נגד פלוני ונגד המזרחניקים ונגד כל מיני רבני רדיו שהתלמידים שלהם גם יבקשו בתוקף שימחקו את מה שכתבו נגדם
ואז לא יהיה לדבר סוף
זה לא נכון...
יש הבדל בין ספר לבין עיתון, הם לא חייבים להכניס גזרי עיתונים שמדברים נגד גדול הדור יהיה מי שיהיה...
ואם השיקול שלהם זה כלכלי, זה ממש מצער שמעדיפים את הכסף על פני זלזול בגדול הדור.
והציבור ישפוט...
נ.ב. אין לי שום דבר נגדם ח"ו, אני עצמי משתמש בזה דרך קבע בתוכנה הנפלאה שלהם.
אבל...

הדבר ברור שתנועת ש"ס השתנתה בהרבה מאז להיום...
דוגמא אחת - השדרן ברדיו - שמרן חכם שלום ע"ה, מייד כשהתחיל לכהן כראש המועצת - ביקש להוציא מחברותו במפלגה...
שום דבר לא השתנה.
אתם מנסים לספר שיש שינויים, בשביל לנסות ולתרץ ולכפר על מה שהסתובבתם בדגל התורה, והבנתם שאין לכם מה לחפש שם, עד שברוך ה' חזרתם הביתה.

יש הבדל בין ספר לבין עיתון, הם לא חייבים להכניס גזרי עיתונים שמדברים נגד גדול הדור יהיה מי שיהיה...
תבינו כמה זה חשוב לדורות הבאים, שאפשר לראות את מה שכתבו על מרן זיע"א. הרי יבוא דור ולא יאמין כמה שמרן זיע"א נרדף, ומה עלילו עליו, ובכ"ז מרן היה אומר בעת ההיא ידום, וב"ה הצליח בכל מעשיו להחזיר עטרה ליושנה וכו'.
אני זוכר, שבשיא הרדיפה נגדו, מרן הוציא יבי"א ח"ז ואף ציין כן בהקדמה לספר, ואברכים בני תורה אמיתיים אמרו זה רק מלאך יכול להוציא דבר כזה בשעת רדיפה כ"כ גדולה, שהקימו ארגונים של כל ראשי הישיבות וכו' ואכמ"ל, וזכורני שכאשר מרן הגיע לשיעור בבני ברק היה מזרח עם 6 -7 כסאות בלבד (עם הרבנים הגאונים הרב מזוז הרב עמר הרב שלמה בן שמעון ועוד רמי"ם מישיבת כסא רחמים) כולם חששו ופחדו. ועד היום שאני לומד את התשובות ביבי"א ח"ז, אני לא לומד רק את התשובה, אני גם חושב ע"ז שמרן כתב את התשובות הללו וערך אותם לדפוס כאשר היה נרדף עד כלות.
וליבי חם בקריבי בעת אזכרה ימים הרעים ההם. אבל ב"ה מכל זה יצא רק טוב כנודע שהתאספו רבבות אלפי ישראל תחת גלימתו של רבינו האהוב זיע"א ההולכים אחר פסיקותיו ודרכיו. וזאת נחמתינו.
אז אדרבה, שיתפרסם מה שכתבו אז, וברור שהם מתביישים מעצמם, כי כל מה שכתבו הכל שקר וכזב כידוע. ודי בזה.
וגם נלמד מרדיפת מרן שאפשר וצריך ללמוד וללמד גם בשעות קשות המתרגשות על עם ישראל.

אחרי פטירת מרן זיע"א אמר לי אברך בכולל שהיה יושב מאחרי והוא חסיד סאטמאר, ולא היה נוהג להקדים תארים למרן זיע"א, ואחרי פטירתו אמר לי "חבל שהרב עובדיה יוסף היה ציוני!!!!".
כלומר גם אחד כמוהו הרגיש שהם הפסידו!!!!

אחרי פטירת מרן זיע"א אמר לי אברך בכולל שהיה יושב מאחרי והוא חסיד סאטמאר, ולא היה נוהג להקדים תארים למרן זיע"א, ואחרי פטירתו אמר לי "חבל שהרב עובדיה יוסף היה ציוני!!!!".
כלומר גם אחד כמוהו הרגיש שהם הפסידו!!!!
אצל השוטים הללו גם חכם בן ציון נ"ע היה ציוני...
צא וראה מה עשו לו וגרמו לו בלווית ח"ר יעקב מוצ'פי ז"ל.
וכפי שכבר כתבתי לעיל "הכל לפי המבייש והמתבייש", הם כלו בעשן כלו, לא נודע שמם וזכרם, ורבינו הגדול ז"ל תורתו וגדולתו מכרזת עליו מסוף העולם ועד סופו.

אצל השוטים הללו גם חכם בן ציון נ"ע היה ציוני...
צא וראה מה עשו לו וגרמו לו בלווית ח"ר יעקב מוצ'פי ז"ל.
וכפי שכבר כתבתי לעיל "הכל לפי המבייש והמתבייש", הם כלו בעשן כלו, לא נודע שמם וזכרם, ורבינו הגדול ז"ל תורתו וגדולתו מכרזת עליו מסוף העולם ועד סופו.
חבל להתעסק בחמורים, בזמן הזה אפשר ללמוד...
מזכיר לי את ההקלטה שמרן סיפר על הרב גורן, כפי שהשמיע פעם בתוכנית של הרב יעקב סיני. שסיפר על התקופה הקשה שהיתה לו איתו, ואחר כך אמר: "טוב צריך ללמוד תורה..." ומיד חזר לתלמודו... חבל על הזמן...

כה כתב לי האחראי על הספרים באוצר:
זו בעיה ידועה
זה לא ספר נגד הרב עובדיה. אני בעצמי השלכתי לגניזה כמה קונטרסים שנשלחו לאוצר ומטרתם השגות על יב"א בסגנון מחוצף. זה נגד כל חכמי ישראל. וכפי שהעיר שם פלוני, הכל לפי המבייש. זה הצד היחיד להשאיר אע"פ שהלב אומר שיש להוציא את כל הסדרה מהאוצר.
עכ"ל.

העיתונים האלה אמורים להשמר באוצר, זה חלק מההסטוריה, כיום אין בכך שום זלזול במרן אלא בהם. זה פשוט לכל מבין. אוצר החכמה זה ארכיון, הכל אמור להיות שם בלי צנזור. אם מישהו אמור לבקש צנזור זה מו"לי העיתונים שכעת מתביישים.

לא קראתי הכל, אבל גם אני יוצא כעת ומכריז על תנועת מחאה כנגד אוצר החכמה, ובהזדמנות הזו אבקש למחוק עוד כמה דברים.
א. שמעתי שיש בתורה מקומות שנאמרו שם דברי בלע על מרע"ה ע"י דתן ואבירם וקורח ועדתו וכו' דברים שלא יעלו על הדעת, ובאוצר החכמה זה מופיע שחור על גבי לבן!! [האמינו לי, ותחסכו לי את הצורך להביא צילום מסך!]
ב. שמעתי שיש שם גם דפים שלמים של דברים שנכתבו בגנות מאור הדורות - הרמב"ם מאיר עינינו בנוגע לספרו הבהיר 'מורה נבוכים' ועוד [האמינו לי כו' כנ"ל].
ג. כך גם בנוגע לאור שבעת הימים מרן הבעש"ט! [האמינו כו' כנ"ל].

ולא אלאה אתכם על דברים מחרידים ומזעזעים שיש שם על עוד גדו"י, דברי חירופים וגידופים שלא יכילם רעיון ולא יסבלם הנייר.

בקרוב אציג סקר בנוגע לתנועת מחאה מסודרת בענין [בנוגע למימון כבר הגשתי בקשה לצ'רידי, אז לא לדאוג] עד שהם ירדו על ברכיהם ויסירו החרפה מהתוכנה שלהם!

על החתום
המעוררים

לא קראתי הכל, אבל גם אני יוצא כעת ומכריז על תנועת מחאה כנגד אוצר החכמה, ובהזדמנות הזו אבקש למחוק עוד כמה דברים.
א. שמעתי שיש בתורה מקומות שנאמרו שם דברי בלע על מרע"ה ע"י דתן ואבירם וקורח ועדתו וכו' דברים שלא יעלו על הדעת, ובאוצר החכמה זה מופיע שחור על גבי לבן!! [האמינו לי, ותחסכו לי את הצורך להביא צילום מסך!]
ב. שמעתי שיש שם גם דפים שלמים של דברים שנכתבו בגנות מאור הדורות - הרמב"ם מאיר עינינו בנוגע לספרו הבהיר 'מורה נבוכים' ועוד [האמינו לי כו' כנ"ל].
ג. כך גם בנוגע לאור שבעת הימים מרן הבעש"ט! [האמינו כו' כנ"ל].

ולא אלאה אתכם על דברים מחרידים ומזעזעים שיש שם על עוד גדו"י, דברי חירופים וגידופים שלא יכילם רעיון ולא יסבלם הנייר.

בקרוב אציג סקר בנוגע לתנועת מחאה מסודרת בענין [בנוגע למימון כבר הגשתי בקשה לצ'רידי, אז לא לדאוג] עד שהם ירדו על ברכיהם ויסירו החרפה מהתוכנה שלהם!

על החתום
המעוררים
חחחח

חזור
חלק עליון