ע"ה ס"ט
Well-known member
קראתי כך למי שכותב על גדולי ישראל שלא היה להם זמן, בשונה מאחרים שאינם גדולי ישראל שהיה להם זמן.הבאתי לך רשימה של חכמי הדור שמעניקים חמה בקומתם,
למי קראת 'גדולי הדור לדבר אחד'?
קראתי כך למי שכותב על גדולי ישראל שלא היה להם זמן, בשונה מאחרים שאינם גדולי ישראל שהיה להם זמן.הבאתי לך רשימה של חכמי הדור שמעניקים חמה בקומתם,
למי קראת 'גדולי הדור לדבר אחד'?
ממש לא!!!אם מרן רבינו עובדיה זי"ע [בגיל 30] היה מקשיב לך, היינו מפסידים לפחות שמונה כרכים של הליכות עולם.
הוא עושה זאת גם כלפי ראשונים, עי' בהקדמת ספרו דרכי העיון ובהקדמת ס' ארים נסי ובהקדמתו לשו" איש מצליח ועוד.ולעומתו מרן הגר"מ מאזוז - אינו צריך שום הסבר על גדולת מרן זצ"ל, וגם כשיש לו מה להעיר הוא יודע בדיוק בפני מי הוא עומד ועם מי הוא נושא ונותן,
ואף על פי כן הוא מעדיף לא לכבוש את נבואתו, ולומר את מה שיצא לו בסוגייה ובהלכה בכל תחום. [ואני לא חושב לרגע שיחסי הכוחות בין מרן זצ"ל לבינו (או לבין שאר חכמי דורנו כולם) הם שווים, או קרוב לזה].
גם וגם.ממש לא!!!
הוא לא חלק על גדולי ישראל, אלא הלך עם גדולי ישראל, ובפרט עם מרן רבינו יוסף קארו.
תשובות אין על כלום, תירוצים יש להכל!!!תכל'ס למישהו יש תשובה כיצד גופו של הפורפורא דומה לים? ומה הפירוש עולה אחת לשבעים שנה?
נכון מאוד.קראתי כך למי שכותב על גדולי ישראל שלא היה להם זמן, בשונה מאחרים שאינם גדולי ישראל שהיה להם זמן.
הוא חלק על הדעה של כמעט כל 'גדולי ישראל' בזמנו, ברמת ההנהגה בפועל.ממש לא!!!
הוא לא חלק על גדולי ישראל, אלא הלך עם גדולי ישראל, ובפרט עם מרן רבינו יוסף קארו.
האשכול כאן לא עוסק ברב מאזוז.הוא עושה זאת גם כלפי ראשונים, עי' בהקדמת ספרו דרכי העיון ובהקדמת ס' ארים נסי ובהקדמתו לשו" איש מצליח ועוד.
כשאתה נעול בקונספציה - בודאי שהאוזניים סגורות מלשמוע דברי אמת ויושר.תשובות אין על כלום
מי דיבר כאן על הנהגה?הוא חלק על הדעה של כמעט כל 'גדולי ישראל' בזמנו, ברמת ההנהגה בפועל.
ורק הראתי שגישה זו מגיעה למקום/ממקום לא נכון.האשכול כאן לא עוסק ברב מאזוז.
הבאתי את זה כנסיון לאפיין את שתי הגישות.
אם לא הובנתי, כוונתי היתה - ברמת איך לנהוג בפועל [בהלכה].מי דיבר כאן על הנהגה?
תודה שאתה מחלק ציונים לחכמי הדור.ורק הראתי שגישה זו מגיעה למקום/ממקום לא נכון.
אני לא נעול בכלל, אתה מוזמן לקחת חילוני מהרחוב ולנסות להסביר לו את ההסברים המלומדים איך זה דומה לים, וכו', נראה מה הא יגיד אח"כ על החרדים....כשאתה נעול בקונספציה - בודאי שהאוזניים סגורות מלשמוע דברי אמת ויושר.
מה חשב למשל רבי משה שפירא על הבירור בענין התכלת?
אם הוא מחלק ציונים לראשונים אז למה שאני לא אחלק לאחרונים...תודה שאתה מחלק ציונים לחכמי הדור.
כלומר: הציטוטים מהחינוך לא רלוונטיים בויכוח בהלכה.וכיון שנועץ ברבותיו
היה שלום.אם הוא מחלק ציונים לראשונים אז למה שאני לא אחלק לאחרונים...
ובכלל לא אני נתתי לו את הציון הזה, אלא הרב פעלים בהקדמה.
באותה מידה תסביר לו מה זה שמיטה, ומהו היתר מכירה...אני לא נעול בכלל, אתה מוזמן לקחת חילוני מהרחוב ולנסות להסביר לו את ההסברים המלומדים איך זה דומה לים, וכו', נראה מה הא יגיד אח"כ על החרדים....
לא הבנתי דבריך.כלומר: הציטוטים מהחינוך לא רלוונטיים בויכוח בהלכה.
בפרט שהרמב"ם ז''ל חולק.כלומר: הציטוטים מהחינוך לא רלוונטיים בויכוח בהלכה.